Zorgaanbod

Een gedifferentieerd zorgaanbod op maat en in harmonie met onze directe omgeving, waarbij wij ook de hand reiken naar de thuiszorg, laat WZC Denderrust vzw toe te evolueren tot coördinator van een professioneel zorgnetwerk, dat antwoorden biedt op complexe maatschappelijke zorgvraagstukken.

Lees hieronder meer over de zorgmogelijkheden die WZC Denderrust vzw aanbiedt.

 

WZC Denderrust vzw beschikt over een aantal open en beschermde afdelingen.

In het oude gebouw: afdeling Meander en Waterval: 2 open afdelingen waarvan 2*6 kamers behorende tot een beschermde entiteit. Elke verdieping heeft een ruime leefruimte met TV hoek en een grote badkamer met bad.

In het nieuwe gebouw, Den Oudenhof: 2 beschermde afdelingen (De Lindekens en De Hovenier) en een open afdeling ('t Schuitje), onderverdeeld in telkens 2 leefgroepen met een eigen eet-, TV-, zithoek, kitchenette en ruime badkamer met inloopdouche en bad.

Lees meer

Binnen het residentieel verblijf kunnen ook personen voor een korte periode in WZC Denderrust vzw verblijven. Het doel van een kortverblijf is zowel voor fysiek afhankelijke als niet fysiek afhankelijke personen een tijdelijk verblijf aan te bieden zodanig dat de gebruiker na een zekere periode van rust of herstel terug thuis zelfstandig of met hulp van de thuiszorg en de mantelzorg kan verblijven.  

Lees meer

De dagverzorgingscentra richten zich tot personen die op zoek zijn naar sociale contacten met leeftijdsgenoten.

Personen die nood hebben aan (re)activering, toezicht of begeleiding in de activiteiten van het dagelijkse leven kunnen hier terecht. 

Lees meer

Nadat de zustergemeenschap in 2006 besloot het klooster te verlaten kon WZC Denderrust vzw dit gebouw verwerven. Na de grondige verbouwing van het oorspronkelijke kloostergebouw en de oprichting van een volledig nieuwe achterbouw werden midden 2011 29 assistentiewoningen (’t Oud Klooster) ter beschikking gesteld binnen deze gebouwen.

Lees meer