Werken met aandachtspersonen.

‘Ken je bewoner’, is hierin zeer cruciaal. Maar … onze medewerkers hebben contact met veel bewoners. Elke bewoner heeft zijn eigen geschiedenis of levensverhaal en blijft, ook in het WZC, een persoon in ontwikkeling. Het is niet altijd gemakkelijk om elke bewoner even goed te kennen. ‘Werken met aandachtspersonen’ is een model dat de kans biedt aan de medewerkers om extra te investeren in het contact met één of enkele bewoners en hun familie. Er blijft uiteraard een verantwoordelijkheid voor alle bewoners van de afdeling, maar het betrokken personeelslid volgt enkele bewoners van dichtbij op. Dit model beoogt een systematische aanpak van bewonerszorg te combineren met een grotere betrokkenheid van het personeel.

Het opbouwen van een warme vertrouwensrelatie met de bewoner en zijn familie moet bijdragen tot een goed gevoel voor jullie allen. Met deze werking willen we dus een warme thuis creeëren. De aandachtspersoon is iemand bij wie onze bewoner, maar ook zijn familie, terecht kan. Iemand die hen ondersteunt waar nodig, oprecht interesse toont, de nodige tijd neemt om aanwezig te zijn en écht te luisteren. Met alle vragen of problemen kan men bij hem of haar terecht. Uiteraard kan men ook nog steeds terecht bij de afdelingsverantwoordelijke en de andere personeelsleden van de afdeling.

'In Woon-en Zorgcentrum Denderrust willen we SAMENWERKEN aan een WARME THUIS met ZORG OP MAAT en tijd voor PERSOONLIJK CONTACT'Keer terug naar het overzicht