Multidisciplinair team - Katrien Vuylsteke

"Met een team van vier ergotherapeuten streven we er naar dat onze bewoners zich “thuis” voelen in Denderrust."

 

Dit doen we aan de hand van een gevarieerd en een gedifferentieerd activiteitenaanbod. Zorg op maat aanbieden is een zaak waaraan we elke dag werken zodat iedereen gehoord wordt!
Als ergotherapeut bieden wij onder meer ADL en PDL aan en groepsactiviteiten. Groepsactiviteiten kunnen zowel bewegingsoefeningen zijn als geheugentraining of een activiteit gericht op ontspanning. Ook reminiscentie is een aspect waar we graag mee aan de slag gaan en dit kunnen wij doen in een speciaal voor dat doel ingerichte ruimte. In ons aanbod zijn echter ook regelmatig relaxatieoefeningen terug te vinden net zoals individuele therapie.
Maar in Denderrust is een ergotherapeute meer dan de persoon die activiteiten aanbiedt. Wij staan ook in voor het aanbieden van een optimaal zit- en ligcomfort van onze bewoners. Wij willen ook een aanspreekpunt zijn voor bewoners maar ook voor hun familieleden.
Elk op onze eigen manier proberen we het aanbod voor ieder individu boeiend te houden en streven we er naar dat onze bewoners hun niveau van functioneren kunnen behouden en hun verblijf in ons rusthuis als een zeer aangename tijd kunnen ervaren!Keer terug naar het overzicht